Eveniment ASBO

Gustări selecte: Delaco & crama Dradara la „Brânzeturi cum se cuVin”

Un nou eveniment „Brânzeturi cum se cuVin” marca ASBO (Asociația Bloggerilor Olteni) a avut loc joi, 29 februarie. De data aceasta, ne-am bucurat de ospitalitatea și rafinamentul oferite de C House Milano din Craiova. Amplasată în inima orașului, locația a oferit un cadru plăcut pentru experiența noastră gustativă. Ne-au fermecat atât eleganța ambientului, cât și atenția la detalii în amenajare. Meniul sofisticat și diversitatea preparatelor au completat degustarea vinurilor și brânzeturilor pe care le-am savurat.

Brânzeturile Delaco: arome intense și texturi delicioase

În materie de brânzeturi, am avut privilegiul de a explora selecția premium oferită de Delaco, unul dintre cei mai mari producători de pe piața brânzeturilor din România. Printre deliciile savurate au fost: Aperifrais – Delaco Provence și Côte d’Azur, Havarti – Delaco d’Exceptie, Chevre – Île-de-France, Cașcaval Sofia – Delaco, British Cheddar – Delaco d’Exceptie și Grana Padano – Delaco d’Exceptie.

Fiecare sortiment de brânză a fost prezentat cu măiestrie de către președintele Asociației Bloggerilor Olteni, ing. Daniel Botea, degustător autorizat de brânzeturi și absolvent Master de Expertizare Viti-Vinicolă la Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultură. La acest eveniment am explorat nu doar aromele și texturile, ci și istoria și tradiția din spatele fiecărei brânzeturi.

Vinurile rafinate oferite la eveniment de Crama Dradara

Vinurile prezente la degustare au fost oferite de Crama Dradara, din județul Arad. Fiecare sortiment a fost o poveste în sine, cu caracteristici unice care au captivat simțurile noastre. Vinurile prezentate au fost: Feteasca Regală 2022, Mustoasa de Maderat 2022, Sauvignon Blanc 2022, Orange Wine 2022, Cupaj Roșu Conac și Cupaj Roșu Premium.

Fiecare vin a fost prezentat cu pasiune și expertiză de către Daniel Popescu, directorul de vânzări al Cramei Dradara. Am descoperit nuanțe și subtilități care ne-au încântat simțurile, iar asocierea cu brânzeturile selecte a fost o experiență de neuitat.

Asocieri de vinuri și brânzeturi recomandate de ASBO în eveniment

Dacă doriți să experimentați bucuria gustului oferit de asocierea unor vinuri și brânzeturi de calitate, puteți testa una sau mai multe dintre propunerile noastre de mai jos. Aceste combinații vor adăuga o dimensiune nouă experienței de degustare, evidențiind aromele și texturile atât ale vinurilor, cât și ale brânzeturilor.

Vinuri albe și brânzeturi rafinate

 • Feteasca Regala 2022 + Aperifrais Ile de France:
  • Feteasca Regala oferă nuanțe subtile și aromă ușor florală. Este un vin alb sec corpolent, bogat în glicerol și se potrivește perfect cu cremozitatea și prospețimea Aperifrais-ului. Aroma delicată a brânzei completează frumos notele florale ale vinului.
 • Mustoasa de Maderat 2022 + Havarti Castello:
  • Mustoasa de Maderat este un vin alb obținut din soiul de viță cu același nume care crește doar în zona Maderatului, în județul Arad. Având o alcoolemie de 11,5% și fiind baricat timp de 8 luni, acest vin maturat se potrivește cu gustul aromat și ușor dulceag al brânzei Havarti. Textura moale și suplă a brânzei completează perfect profilul vinului, ambele produse fiind maturate.
 • Sauvignon Blanc 2022 + Chevre Ile de France:
  • Sauvignon Blanc 2022 este o surpriză plăcută, cu arome florale vibrante și o prospețime revigorantă și totodată persistentă. Aroma de soc litieră se deschide treptat pe măsură ce vinul este agitat pe pereții paharului, fiind înlocuită de un plăcut parfum floral și fructat. Acest vin alb sec se completează frumos cu notele sărate și condimentate ale brânzei Chèvre Île-de-France. Gustul ușor acid al vinului contrabalansează cremozitatea brânzei, oferind o experiență echilibrată. Aceasta a fost una dintre cele mai rafinate asocieri ale serii, atât vinul cât și brânza remarcându-se prin arome puternice dar plăcute. Cele două produse își potențează calitățile reciproc, oferind o experiență gustativă care cu siguranță merită încercată și acasă.

Orange Wine și British Cheddar

 • Orange Wine 2022 + British Cheddar Delaco D’Exceptie:
  • Surpriza evenimentului a constituit-o Orange Wine. Acesta reprezintă o experiență intrigantă, cu arome complexe și o nuanță de fructe coapte. Intensitatea aromelor sale florale și fructate echilibrează gustul bogat și intens al Cheddar-ului. Textura fărâmicioasă a brânzei completează buchetul aromatic al vinului.

Vinuri roșii și brânzeturi maturate

 • Cupaj Roșu Conac + Cascaval Sofia Delaco:
  • Cupajul roșu Conac este obținut din amestecul de Fetească neagră (70%) cu Cabernet Sauvignon (15%) și Merlot (15%). Ultimele două vinuri au fost baricate timp de 18 luni. Notele sale de cireașă amară, prună uscată și cacao se potrivesc cu savoarea și textura fermă a Cașcavalului Sofia. Gustul ușor sărat al brânzei completează frumos complexitatea vinului.
 • Cupaj Roșu Premium + Grana Padano Delaco D’Exceptie:
  • Cupajul roșu Premium este obținut din 50% Cabernet Sauvignon și 50% Merlot. Este un vin sec corpolent, bogat în glicerol, baricat timp de 18 luni. Aromele sale intense de fructe negre și taninii catifelați se potrivesc cu gustul fin și dulceag al brânzei Grana Padano. Aroma de nuci și textura granulată a brânzei completează buchetul vinului într-un mod plăcut.

În concluzie…

Prin degustarea vinurilor de la Crama Dradara și brânzeturilor de la Delaco, am avut șansa de a descoperi nuanțele subtile ale fiecărui produs, precum și sinergia dintre acestea. Combinând arome și texturi, degustarea a oferit o panoramă a bogăției gastronomiei naționale și a calității produselor românești.

Acest eveniment a reprezentat nu doar o experiență gustativă, ci și o oportunitate de a descoperi povestea din spatele fiecărui vin și brânză. Delaco aduce pe piața românească unele dintre cele mai rafinate și savuroase brânzeturi din gastronomia internațională. Crama Dradara propune vinuri autentice, originale, demonstrând că o podgorie de dimensiuni modeste poate concura cu marii producători, aducând pe piață vinuri de înaltă calitate. Proiectul ASBO „Brânzeturi cum se cuVin” evidențiază tradiția, calitatea și măiestria producătorilor români.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Nu uitați să urmăriți Binecuvântarea Plantelor pentru a beneficia de cele mai bune produse terapeutice naturale și BIO !

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.