Suc de ghimbir natural 100%

Sucul de ghimbir este un suc 100% certificat organic.
Conține suc presat la rece din rizomi de ghimbir 99,5 % și suc de lămâie organic 0.5%.

Pe lângă calitățile sale culinare, ghimbirul aduce o serie de beneficii organismului nostru dintre care enumerăm:
• Adjuvant al sistemului digestiv.
• Va scapă de indigestie și balonare, contribuie la neutralizarea toxinelor, vă poate scapa de sughiț.
• Are proprietăți antiinflamatorii, analgezice, antioxidante și antivomitive (antiemetice). Antidot în caz de rău de mare, combate răul de altitudine, de
mașină, de mișcare de rotație.
• Ajută la absorbția colesterolului, contribuind la scăderea valorilor colesterolului rău și a trigliceridelor.
• În curele de slăbire împiedică depunerea grăsimilor contribuind la metabolizarea mai rapidă a hranei.

Adjuvant în menținerea unei greutăți corporale normale.
• Accelerează metabolismul, circulația sanguină, scade tensiunea arterială.
• Contra durerilor de dinți, răcelilor, gripelor și mahmurelii.
• Benefic în probleme respiratorii – efect anitihistaminic, potrivit pentru tuse persistentă, ameliorează astmul bronșic.
• Efect antiparazitar.
• Ameliorează durerile menstruale dacă este consumat la începutul perioadei menstruale.
• Are efect afrodisiac și tonic sexual, echilibrează nivelul hormonilor, alungă oboseala și dă energie.
• Efect antioxidant, previne îmbolnăvirile.

Rizomul de ghimbir conţine uleiuri esenţiale ca gingeroli, zinghiberina, zinghiberol, felandren, borneol, cineol. Mai conține fenoli, amidon, mucilagii şi rãşini. Este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
De-a lungul istoriei a fost apreciat ca medicament, ca afrodisiac, ca băutura spirituală, etc. Sistemele chinez și ayurvedic (indian) îl considerau un dar
vindecător din partea zeilor. Coranul descrie ghimbirul ca pe o băutură a celor mai înalte spirite din ceruri. Forța sa vindecătoare nu are egal în istoria medicinei naturale. Se spunea că ghimbirul provine chiar din grădina Raiului, din Eden. În SUA, la începutul secolului XX, ghimbirul era considerat remediu de top în probleme de digestie.

În cazul unei mese copioase, consumând ghimbir, îmbunătățim absorbția și asimilarea nutrienților. De asemenea, desfacerea proteinelor. Ghimbirul ne protejează stomacul și împotriva ulcerelor, stimulând secreția de mucus.
Studiindu-i prezența în nenumarătele remedii naturale tradiționale, ghimbirul a făcut parte din peste 50% dintre ele.

Produse BIO pentru sănătate

Suc de ghimbir – În zilele noastre, preocuparea pentru menținerea stării de sănătate este în continuă creștere. Trăim într-o lume în care poluarea, stresul și agenții chimici sunt principalii factori perturbatori ai echilibrului sănătății umane. Ne este din ce în ce mai greu să facem alegerile potrivite pentru a ne menține un tonus optim spre a face față provocărilor cotidiene.

Nu este o noutate faptul că fructele și legumele din magazine sunt contaminate cu pesticide, nici că așa-zisele produse naturiste nu se ridică la nivelul de calitate pretins de producătorii și distribuitorii lor. Din fericire, noile norme europene impun marcarea pe etichete a ingredientelor. Astfel, citindu-le, ne putem da seama mai ușor de ceea ce cumpărăm. Există însă o gamă largă de produse a căror proveniență nu este certificată și care adesea produc efecte negative asupra organismului.

Când cumpărați astfel de produse, aveți în vedere etichetele lor și conținutul acestora. Am găsit produse pe ale căror etichete era marcat 100% natural, dar care aveau 30% conținut de „zahăr bio”. Cu toții știm că zahărul mai este numit și „otrava albă”, consumul acestuia trebuind cel puțin limitat, dacă nu înlăturat complet din alimentație.

Ca în orice domeniu, și în sfera produselor pentru sănătate există produse de calitate mai bună și mai slabă. Reclama însă le ridică pe toate în slăvi, iar consumatorului de rând îi este din ce în ce mai greu să distingă între un produs bun și unul de calitate îndoielnică.

Suc de ghimbir natural 100% – import Belgia

Am descoperit un suc natural de ghimbir a cărui concentrație este 99,5% suc produs la rece din rizomi de ghimbir și 0,5% suc natural de lămâie. Într-adevăr, comparativ cu celelalte produse existente pe piață, calitatea acestuia este net superioară.

Fiind un produs bio, fără conservanți, el trebuie păstrat la rece și consumat în cel mult 30 de zile de la deschidere.

Nu uitați să agitați bine sticla înainte de utilizare!

Dozele recomandate sunt între 3 ml și 15 ml pe zi, în funcție de vârstă și starea fizică generală. Este posibil să îl diluați cu apă, ceai sau alte sucuri naturale, însă preferata mea este limonada cu miere și suc de ghimbir.

Limonada cu ghimbir

Dacă vreți să vă delectați cu o băutură răcoritoare sănătoasă și delicioasă, curățați o lămâie, o puneți în blender cu o lingură de miere și o lingură de suc de ghimbir, apoi completați cu apă și mixați. Este o licoare excelentă, atât pentru zilele călduroase de vară, cât și pentru a crește imunitatea în anotimpurile reci.

De asemenea, este un bun adjuvant în curele de slăbire.

Dacă nu aveți un blender, apelați cu încredere la metoda clasică!

Ghimbirul : un miracol pentru sănătate

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă erbacee din regiunile tropicale, fiind unul dintre ingredientele preferate în bucătăriile orientale. Îl găsiți pe piață în stare proaspătă sub formă de rizomi, uscat sub formă de pulbere sau ceai de ghimbir, procesat sub formă de capsule cu ulei esențial de ghimbir, confiat cu zahăr sau în stare lichidă, sub formă de bere de ghimbir sau suc natural de ghimbir.

Bogat în vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, ghimbirul are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, cu beneficii unice pentru sănătatea noastră. De asemenea, face minuni în grăbirea vindecării infecțiilor bacteriene și fungice de tot felul, precum și în ameliorarea durerilor articulare, musculare sau menstruale.

Consumul de ghimbir reglează nivelul glicemiei și al colesterolului. De asemenea combate greața, reglează digestia și îmbunătățește activitatea creierului. Ajută la creșterea imunității organismului și la menținerea stării optime de sănătate. Ghimbirul ajută totodată la lupta împotriva infecțiilor aparatului respirator sau ale tractului urinar.

Cum consumăm ghimbirul cât mai eficient?

Mod de administrare:
Între 3 ml și 15 ml pe zi, împărțit în 3 doze, în funcție de vârstă și starea generală fizică, dacă nu există alte recomandări. Se poate dilua în apă, ceai sau alte sucuri naturale.
Ideal se consumă în timpul mesei.
Pentru răceli și probleme respiratorii se poate consuma după masă amestecat cu miere.
Agitați bine înainte de folosire. După deschiderea sticlei se păstrează la frigider și se consumă într-o lună!

Citește mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir!
Precauții:

Ghimbirul trebuie consumat cu prudenţă de persoanele cu intestin iritabil, cu gastrită şi cu risc de hemoragii.

Ghimbirul nu trebuie consumat în combinație cu medicamentele pentru diabet sau hipertensiune. Nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante. Dacă sunteți sub tratament medicamentos, cereți sfatul medicului.

Limonadă cu suc de ghimbir
Limonadă cu ghimbir
1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] te poate ajuta să treci cu bine peste această perioadă și să învingi astenia de primăvară. Sucul de ginseng contribuie la recăpătarea vitalității și este eficient în combaterea stresului. Atenție, […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.