Colagen hidrolizat

COLAGENUL HIDROLIZAT – un combustibil pentru tinerețe și sănătate

Colagenul reprezintă 30% din totalul proteinelor din corpul nostru. Se acumulează și apoi scade după vârsta de 25 de ani. Pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pentru a păstra pielea, articulațiile și oasele sănătoase, părul strălucitor, este important să ne asigurăm că organismul nostru îl produce prin administrarea de colagen și prin suplimente alimentare. Colagenul de vită este cel mai frecvent utilizat, iar cel procesat prin hidroliză crește impactul proteinei valoroase.

Hidrolizatul de colagen este mai bine absorbit. De ce?

Colagenul hidrolizat din cartilaj și os animal (tip 1 – unul dintre cele mai frecvente în corpul uman) este extras din proteina gelatinei prin hidroliză. În el, prin demineralizare, extracția colagenului din gelatină, hidroliza enzimatică, schimbul de ioni, filtrare, evaporare, sterilizare și în final uscare, lanțurile de aminoacizi sunt scurtate, astfel încât acestea să fie reduse la compuși peptidici mai scurți, într-o formă mult mai bine digerabilă pentru corpul uman. Rezultatul – hidrolizatul de colagen sau așa-numitele „peptide de colagen” conțin 18 aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali, precum glicina, prolina și hidroxiprolina. În timpul hidrolizei, concentrația lor crește, proteina se dizolvă mai ușor în apă sau în alte băuturi calde sau reci, nu are miros și gust și este absorbită mai rapid de sistemul circulator și de piele.

Există mai multe beneficii dovedite științific ale acestei proteine valoroase.

Rezultatele unor studii au arătat o reducere semnificativă a ridurilor din jurul ochilor și o creștere a elasticității pielii în cazul femeilor cărora le-a fost administrat colagen. Experții avertizează că utilizarea produselor cosmetice care conțin colagen poate crea așteptări nerealiste și, prin urmare, aportul direct de colagen are mai multe avantaje.

Pentru oase și articulații sănătoase: există mai mult de 60 de studii privind eficacitatea colagenului hidrolizat în combaterea osteoartritei și a osteoporozei. Este recomandat pentru utilizarea pe termen lung, în special pentru femeile în menopauză și postmenopauză. Datele dintr-un studiu realizat pe 51 de femei în postmenopauză diagnosticate cu osteopenie (densitate osoasă redusă) arată că aportul de proteine, împreună cu suplimentele alimentare bogate în calciu și vitamina D, întăresc oasele. După 6 luni de administrare a 10 grame de hidrolizat de la 250 de pacienți cu osteoartrita genunchiului, rezultatele sunt mai mult decât pozitive – o îmbunătățire semnificativă a stării lor și reducerea durerii.

Pentru tratamentul rănilor și al leziunilor: Dr. Lili Mils, o purtătoare de cuvânt a Academiei Britanice de Nutriție și Dietetică, spune că oamenii iau hidrolizat de colagen pentru a atinge anumite obiective, dar corpul are propriile priorități și dacă printre acestea se numără vindecarea rănilor sau a traumelor, atunci țintește proteina valoroasă pentru asta. „Este posibil să luăm colagen pentru o piele mai radiantă, dar odată ce corpul nostru îl absoarbe, acesta devine parte dintr-o serie de aminoacizi care sunt folosiți acolo unde sunt necesari.”

Unul dintre avantajele hidrolizei este că, fiind sub formă de pulbere, nu are gust sau miros, se dizolvă ușor în apă, cafea sau ceai. De asemenea, cremele care conțin colagen hidrolizat au o acțiune reparatoare asupra țesuturilor cutanate, a tendoanelor și articulațiilor afectate de inflamații sau alte afecțiuni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.